Voetklachten komen veel voor, zo'n 57 % van de mensen krijgt in zijn leven wel eens last van zijn voeten, vaak door verkeerd schoeisel, overbelasting of ouderdom.

Wil jij zelf iets doen aan je klachten? Je kunt je voetenspieren ook trainen, net andere spieren in je lijf. Door je voeten te trainen, voorkom en verminder je voet- en houdingsklachten.

Direct zelf starten met vier gratis oefeningen? Klik dan op de flyer en ontvang de oefeningen via je e-mail.

Als Erkend Voetentrainer adviseer ik de uitgebreidere online trainingsprogramma's zowel voor gezonde voeten als voor mensen met voetklachten. Yvonne Bontekoning en Cocky Hoogeveen van  Voetentraining hebben verschillende trainingen zorgvuldig samengesteld. Zelf oefenen met de voet en houding vormt de basis, aangevuld met loopoefeningen en verschillende hulpmiddelen zoals oa tapemethodes of tenenspreiders. De online trainingen  zijn voorzien van uitgebreide achtergrond informatie en geven inzicht in voortgang door zelftesten, en bouwen op naar een blijvende verandering in de samenwerking binnen je voet.

Een afspraak maken voor een voetenintake bij erkende voetentrainer Inge de Jong kan aanvullend prettig zijn voor persoonlijke vragen. Stuur dan een email met je telefoonnummer naar inge@fysiotherapiedelfgauw.nl. Vanwege vele aanmeldingen is er een wachtlijst, start daarom alvast zelf met de eerste gratis oefeningen.

De video's  op deze pagina geven nog extra toelichting over het nut van voetentraining en de belangrijkste punten bij het trainen.  Twee andere video's geven instructies voor het invullen van de zelfscan van de voetdruk en de historie van de klacht. Deze kun je thuis uitvoeren in voorbereiding op de voetenintake. Cocky Hoogeveen geeft je een impressie van de voetentraining voor Hallux Valgus en op de tweede video beantwoord ze algemene vragen over voorvoet pijn.

Bij "filmpjes" verder op onze website, zijn nog andere informatieve video's over uiteenlopende onderwerpen te vinden.

Welke voetklacht heb jij ?

 

 

Het nut van voetentraining

Voetentraining, wat is belangrijk?

Impressie van Hallux Valgus online training

Oefening met voetenbal: optie 1 zittend

Oefening met voetenbal: optie 2 staand

Historie van de klacht

Zelfscan van de voetdruk

Pijn onder de voorvoet

Tapen van de voorvoet

Blootvoetslopen of Minimalistische schoenen

Oefengroepjes op donderdagmiddag

Ben jij zelfstandig aan de slag met de modules van de voetentraining Hallux Valgus, maar zoekt je meer verbinding? Elke eerste donderdag van de maand begeleid ik mensen met de voet- en houdingsoefeningen in groepje. Je kunt je hiervoor aanmelden indien je al eerder op een intake bij me bent geweest. Stuur een email naar inge@fysiotherapiedelfgauw.nl.

Donderdagen in 2023 tot aan de winter  15:30-16:20  op 6 juli, 10 augustus, 7 september, 5 oktober, 2 nov, 7 december .

Locatie: Anytime Fitness in Delfgauw, (Rijkstraatweg 43)
Neem voor het oefenen je eigen materialen (en vragen mee).