Voetklachten komen veel voor, zo'n 57 % van de mensen krijgt in zijn leven wel eens last van zijn voeten, vaak door verkeerd schoeisel, overbelasting of ouderdom.

Wil jij zelf iets doen aan je? Dan kun je je voeten trainen, net andere spieren in je lijf.
Door je voeten te trainen, voorkom en verminder je voet- en houdingsklachten

Voetentraining kan via een online training zowel voor gezonde voeten als voor mensen met voetklachten.
Er zijn verschillende trainingen zorgvuldig samengesteld. Zelf oefenen met de voet en houding vormt de basis, aangevuld met tape methode en verschillende hulpmiddelen, zoals een teenspreider. De online trainingen  zijn voorzien van uitgebreide achtergrond informatie en geven inzicht in voortgang door zelftesten, en bouwen op naar een blijvende verandering in de samenwerking binnen je voet.

Wil je alvast zelf starten? Klik dan door op de op de flyer hiernaast, vul je mailadres in en start direct met vier gratis oefeningen. Een afspraak maken voor een voetenintake bij erkend voetentrainer Inge de Jong kan aanvullend prettig zijn voor persoonlijke vragen. Stuur dan even een email naar inge@fysiotherapiedelfgauw.nl.

De onderstaande video's geven nog extra uitleg over het nut van voetentraining en de belangrijkste punten bij het trainen.
De twee andere video´s geven instructies  voor het invullen van de zelfscan van de voetdruk en de historie van de klacht.